Završen trening: Less is not more

Članovi Mladforme, Saša Milaković i Maurizio Mlinaček, sudjelovali su na međunarodnom projektu unutar Erasmus+ programa. Projekt naziva “Less is not more” trening je za osobe koje rade s mladima, a održan je u Zagrebu od 12. do 19. lipnja 2021. godine.

Trening je uključivao radionice čiji je cilj bio educirati osobe koje rade s mladima u polju participativnog budžetiranja, s naglaskom na implementaciji u NGO sektoru. Nakon ovog treninga naši su članovi u boljoj poziciji za osnaživanje mladih vještinama i znanjima koji će im pomoći u razvoju i implementaciji ideja participacije.

Tijekom ovih aktivnosti sudionici su razvijali pilot ideje koje će pokušati implementirati u lokalnim zajednicama da bi predstavili ključne elemente i moguć utjecaj participativnog budžetiranja.

Osim Mladforme, u projektu su sudjelovale i druge organizacije iz Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Litve, Španjolske, Italije, Slovenije, Cipra i Malte. Nositelj projekta je Institut za mobilnost mladih, a projekt je financiran od strane Europske komisije u sklopu Erasmus+ programa.