Human Rights Education ”Compass u radu s mladima”

Članovi Mladforme sudjelovali su od 18.6. do 22.6.2021. na treningu Human Rights Education ”Compass u radu s mladima” održanom u Zagrebu. Trening je bio namijenjen motiviranim pojedincima koji rade s mladima i spremni su primjenom stečenih znanja i vještina dalje promovirati ljudska prava.

“U trening sam se upustio s visokim očekivanjima, ali ih je on daleko nadišao. Stekao sam nova praktična znanja, vidio pregršt konkretnih metoda u radu s mladima, ali i upoznao motivirane ljude koji već godinama rade s mladima u svojim lokalnim zajednicama.”
  – Hrvoje

“Ovaj trening je uistinu nezamjenjivo iskustvo. Upoznala sam nevjerojatne ljude, njihove organizacije i stekla mnoga korisna znanja i vještine koje jedva čekam iskoristiti u budućem radu.”
  – Daniela 

Bilo je to pet dana učenja, istraživanja, networkinga i razvijanja ideja, a naši su članovi sada osnaženi za rad s mladima temeljen na ljudskim pravima te su spremni provesti nove ideje u djelo kako bi unaprijedili svoje zajednice.

Trening je proveden u sklopu projekta “Compass u radu s mladima”  – nacionalnog treninga za obrazovanje za ljudska prava Compass. Trening je provela Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s udrugom DrONe uz podršku Vijeća Europe.