Zajedno za participativnu politiku

Dragi mladi grada Osijeka,

ovim putem odašiljemo javni poziv na sudjelovanje u aktivnosti koju će provesti Mladforma, neformalna inicijativa mladih grada Osijeka, a koja se odnosi na aktivno sukreiranje politika za mlade.

Ovih se dana navršava godina dana otkako su članovi Mladformepočeli održavati sastanke s kandidatima/kandidatkinjama za mjesto gradonačelnika/ce Grada Osijeka u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore 2021. godine, tijekom kojih su vodili konstruktivan dijalog sa svih sedmero kandidata. Središnja točka tih razgovora bila je Mladforminapovelja Osijek po mjeri mladih, koja se sastoji od četrnaest točaka koje su usmjerene prema boljem i kvalitetnijem životu mladih u Osijeku te progresivnijim politikama za mlade. Razgovori su rezultirali time da su svi kandidati stavili svoj potpis na Povelju, čime su se na simboličan način obvezali na realizaciju ideja koje su zastupljene u njoj. To je, dakle, učinio i aktualan gradonačelnik, ali i svi ostali kandidati koji su danas članovi Vijeća Grada Osijeka. Budući da se bliži godina dana i od početka njegova i njihovih mandata i budući da smo svjesni toga da je teško realizirati svih četrnaest točaka Povelje u kratkoročnoj perspektivi, odlučili smo istražiti koje bi točke Povelje mogle biti pri vrhu prioriteta mladih.

Metodom fokus grupa želimo u suradnji s mladima (u dobi od 15 do 30 godina) iz Osijeka i okolice iskristalizirati tri prioritetne točke iz Povelje koje bi bile naš predmet budućih zalaganja. Smatramo da je dijalog s mladima jedini način da se doznaju istinske i stvarne potrebe mladih, a da je dijalog mladih s gradskom Upravom jedini način da se doista započne raditi na poboljšanju lokalnih politika za mlade, a time i na poboljšanju kvalitete života mladih u Osijeku i okolici.

Rad na fokus grupama započeo bi u drugoj polovici travnja, a završio bi polovicom svibnja. Količina fokus grupa i dinamika rada bit će određena ovisno o broju zainteresiranih i prijavljenih mladih osoba.

Za sudjelovanje na ovoj aktivnosti potrebno je ispuniti prijavnicu, kojoj možete pristupiti pomoću sljedeće poveznice: https://forms.gle/erH8QDMNaB5SHJWC6. Prijave su otvorene do 15. travnja 2022. godine. U slučaju da imate bilo kakvih pitanja, slobodno se obratite putem naše mail adrese (mladforma@gmail.com).

Vaša Mladforma