Kažu da smo budućnost: a što je s mladima DANAS?

Skupina mladih aktivista, dugogodišnjih volontera i voditelja različitih aktivnosti za mlade u civilnom sektoru uvidjela je potrebu za stvaranjem kvalitetnijih uvjeta i prostora za uključivanje mladih u zajednicu.
U posljednje vrijeme često čujemo „Mladi su budućnost“, a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS? Upravo zbog toga pokazala se potreba za kreiranjem neformalne inicijative mladih grada Osijeka – Mladforma.

25. siječnja 2020. održali smo tribinu na temu mladih i predstavljanje same inicijative – Hvala svima koji su sinoć tražili stolac više na prvom eventu kojeg je organizirala Mladforma – nova neformalna inicijativa mladih koja je spremna i želi malo “prodrmati” mjesto u kojemu živimo.

Sjajna predstava “Izgubljeni u prostoru” otvorila je mnoga pitanja za raspravu koja se nastavila panelom “Kažu da smo budućnost: a što je s mladima DANAS”.

Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti i Martina Horvat iz Good inicijative pružili su podršku novoosnovanoj inicijativi, a odgovarali su na mnoga pitanja mladih iz publike.

DA! Sinoć su MLADI bili veći dio publike, a pokazali su kako ipak ne žele o sebi slušati kao da nisu dio društva u kojemu žive. Mladforma nastavlja sa svojom misijom, a poziva sve na uključivanje. Hajmo pokazati da se naš glas može i mora čuti. 📢📢📢

Posebne zahvale Caffe Bar Peppermint koji je prepoznao važnost ove teme te nam ustupio prostor, kao i našem prvom volonteru Vedran Ristić koji je svojim fotoaparatom zabilježio predstavljanje Mladforma 👏